Rezultatul cautarii

Avantajele de a locui intr-un complex residential

by root on 5 februarie 2019
Avantajele de a locui intr-un complex residential
Comentarii:0

Tot mai multe persoane iși doresc sa devina proprietari și decid ca este timpul sa iși cumpere propriul apartament. Dupa aceasta hotarare, apar cele mai multe intrebari. Care este bugetul disponibil, care este suprafata optima și cum imi doresc sa fie compartimentat, unde este mai bine sa il cumpar intr-un bloc vechi sau intr-unul nou? Care sunt facilitatile pe care le primesc daca il cumpar intr-un complex rezidential?


Avantajele de a locui intr-un complex residential sunt:

Un ansamblu rezidential iti ofera un loc inedit, ferit de aglomeratia și agitatia zilnica. Dupa o zi istovitoare la birou, tot ce iti dorești este sa ajungi acasa, intr-un loc liniștit și modern, care sa iti ofere intimitatea de care ai nevoie. Apartamentele din complexele rezidentiale vin la pachet cu toate imbunatatirile și sunt gata sa te muti imediat. Nu trebuie sa mai ai grija instalatiilor electrice și sanitare, pe care, intr-un bloc vechi ar trebui sa le verifici ori sa le montezi ulterior.

Iti ofera spatiu. Majoritatea blocurilor vechi nu au o suprafata prea mare, iar camerele sunt prea mici și nu intotdeauna suficiente. Apartamentele construite intr-un complex rezidential au constructii cu suprafete care sa multumeasca orice proprietar. Garsoniere, apartamente cu 2, 3 sau 4 camere.

Complexul care face parte din ansamblul rezidential iti poate pune la dispozitie numeroase facilitati printre care: gradinite, școli, supermarket-uri, farmacii, cabinete medicale, etc. Acest aspect te ajuta sa economisești timp important. Mai mult decat atat, se afla in zone apropiate de mijloacele de transport in comun precum autobuz sau metrou si te vei putea deplasa repede in orice parte iti dorești.

Ai parte de siguranta. Chiar daca și in blocurile vechi sunt montate camere de supraveghere ori interfoane, acolo accesul este mult mai facil din cauza faptului ca nu exista o persoana dedicata, care sa asigure securitatea proprietarilor. Blocurile in complexele rezidentiale au parte de paza asigurata permanent, dar și de control de acces atunci cand o mașina noua vrea sa intre in parcare sau persoane straine in bloc.

Pretul este unul favorabil. Apartamentele in ansambluri rezidentiale nu sunt scumpe, mai ales daca facem o balanta intre beneficiile pe care le ofera și costul final. Un apartament nou il cumperi cu toate facilitatile de care ai nevoie, fara sa mai fi nevoit sa investești alte sume mari de bani. Pe cand, un apartament intr-un bloc vechi, va avea nevoie de imbunatatiri multiple și in mod constant. Instalatiile nu mai functioneaza la fel de bine acum, fata de cum functionau in momentul in care erau noi. Poate compartimentarea nu este tocmai pe placul tau și ești nevoit sa spargi și sa repari peretii pentru a ajunge intr-o forma optima.

Mai mult decat atat, pretul pe metrul patrat este vizibil mai mic pentru un apartament, dintr-un complex rezidential.

Ai spatii verzi și locuri de joaca aproape de casa. Este important ca in apropiere de casa sa poti beneficia de un loc special amenajat pentru copii, dar și de un spatiu verde in care poti merge sa te relaxezi seara sau in zilele de weekend. De asemenea, poti avea posibilitatea de a relationa și lega prietenii cu vecinii din complex.

Distribuie

Compare